Omfavn endring og bygg ny utvikling av intelligent belysningsindustri

Emne:Etter fremveksten av smarthus blir smart belysning også en viktig del i LED-belysningsmarkedet, og smarte lamper vil bli en viktig rolle for mennesker for å skape livskvalitet i fremtiden.

I følge en ny studie fra Grand View Research, Inc., forventes det globale smartbelysningsmarkedet å nå 46,9 milliarder dollar innen 2028, med en CAGR på 20,4 % fra 2021 til 2028.

nyheter 1

Fra dataene kan det ses at med forbedringen av intelligent terminalkapasitet og folks økende lengsel etter intelligent og bedre liv, beveger hele husets intelligens som representasjon av høykvalitets livsstil seg mot offentligheten i et akselerert tempo, Smart belysning blir også en viktig del i LED-belysningsmarkedet, og smarte lamper vil bli en viktig rolle for mennesker for å skape livskvalitet i fremtiden.

Hva er intelligent belysning?Intelligent belysning refererer til distribuert trådløs telemåling, fjernkontroll og fjernkommunikasjonskontrollsystem som består av datamaskin, trådløs kommunikasjonsdataoverføring, spredt spektrum kraftbærerkommunikasjonsteknologi, datamaskin intelligent informasjonsbehandling og energisparende elektrisk kontrollteknologi for å realisere intelligent kontroll av belysningsutstyr .Den har funksjonene lysintensitetsjustering, lett myk start, timingkontroll, sceneinnstilling etc;Det er trygt, energisparende, komfortabelt og effektivt.

nyheter 2

I henhold til forbrukernes forskjellige krav øker etterspørselen etter intelligente belysningsapplikasjoner og tjenester.Tradisjonelle belysningsbedrifter eller internettteknologibedrifter som OSRAM, FSL, Les Lighting, Philips, OREB, ​​OPP etc har alle lansert intelligente belysningsprodukter for hoteller, utstillingslokaler, kommunalteknikk, veitrafikk, medisinsk behandling, kontorbygg, eksklusive villaer og andre steder.

I fremtiden vil intelligent belysning utvikle seg i tre store retninger: personalisering, god helse og systematisering.

For det første, i en tid med intelligens i hele huset, har de personlige behovene til forbrukere ført til et mer segmentert marked.Med utviklingen av 5G, AIoT og andre teknologier, presenterer belysning intelligent design uten hovedbelysning, grønt og sunt, og rike dimmingsendringer.

For det andre, under påvirkning av den gjentatte COVID-19, har UV-produkter blitt fokus for alle samfunnssektorer, alle store belysningsbedrifter blir aktivt distribuert i UV-produktene, fremmet innovasjonen av lysteknologi for å beskytte liv og helse.
For eksempel samarbeider San'an Optoelectronics Co., Ltd. med Gree for å utvikle UV LED-brikker;Guangpu Co., Ltd. har opprettet en forretningsavdeling for sunt liv og en merkevareavdeling, og lansert en serie komplette produkter for ultrafiolett desinfeksjon og sterilisering som ultrafiolett luftdesinfeksjon, ultrafiolett sterilisator, samt ultrafiolett desinfeksjon og steriliseringsmoduler som f.eks. luftrensing og vannrensing.Mulinsen samarbeider med Zhishan Semiconductor for å produsere og fremme dyp ultrafiolett intelligent sterilisering og desinfeksjonsprodukter, og ytterligere utdype utformingen av UVC-halvlederbrikkevirksomheten.

På den annen side er Lamp ikke bare en enkel belysningsfunksjon, men påvirker også folks humør og syn.På premisset om å oppfylle de grunnleggende belysningskravene, betaler folk mer og mer oppmerksomhet til lyshelse, Spesielt for pedagogisk belysning tar det hensyn til lavt blått lys og antirefleks, så visuell helse er en nødvendig og viktig vurdering.

Det er bemerkelsesverdig at det er mange kommunikasjonsprotokoller for smarte hjem, Zigbee, Thread, 6LowPan, Wi-Fi, Z-wave, Bluetooth Mesh, osv. I løpet av det siste tiåret har imidlertid ingen standardprotokoller kunne forene kommunikasjonsprotokollen for smarthjem, og ingen standard. protokollen kan gjøre ulike merker av produkter virkelig sammenkoblet.

På grunn av mangelen på enhetlig standardavtale i bransjen, er det vanskelig for forskjellige intelligente belysningsenheter å realisere sammenkobling på tvers av plattformer og merker;For å løse kompatibilitetsproblemet med utstyrsnettverkstilgang, har noen produsenter av intelligent maskinvare økt sine FoU-kostnader, som til slutt ble videreført til brukerne i form av å øke enhetsprisen på produktene.

I tillegg legger de fleste av dagens intelligente belysningsløsninger på markedet vekt på rike funksjoner mens de ignorerer stabiliteten og følsomheten til produktforbindelsen, noe som er vanskelig å åpne gapet med samme type produkter eller til og med "falske produkter", og også til en viss grad påvirker forbrukerens kjøpsintensjon og bruksopplevelse.Fra perspektivet til den generelle utviklingen av det smarte området, innledet hovedbedriftene også nye muligheter.
For ikke lenge siden kom versjon 1.0 av Matter-protokollen.Det er forstått at Matter kan være kompatibel med forskjellige kommunikasjonsprotokoller på applikasjonslaget, noe som muliggjør sammenkobling av enheter kontrollert av forskjellige protokoller og på tvers av plattformer eller merker.For tiden har merker som OREB, ​​Green Rice og Tuya alle annonsert at alle deres produkter vil støtte Matter-avtalen.

Utenfor all tvil er helse, smart og nettverk fremtiden for belysning, og fremtidens intelligente belysning må også være kundeorientert, og skape et komfortabelt og vakkert bo- og arbeidsmiljø med mer sunn, profesjonell og intelligent belysning.

LEDEAST vil også fortsette å følge tidens trend, aktivt oppgradere produktytelsen innen intelligent belysning, og gi flere og flere brukere tilfredsstillende belysningsløsninger og tjenester.

nyheter 3
nyheter 5

Innleggstid: 13. mars 2023